Bul

Patent

Türk Patent Enstitüsü'den Demirdöküm'e Patent Ligi Ödülü

2005 yılı içerisinde en çok patent başvurusu yapan ilk 10 yerli başvuru sahipleri arasında DemirDöküm, "Patent Ligi Ödülü" almaya hak kazandı.

Türk Patent Enstitüsü tarafından 23 Ağustos 2006'da Ankara'da düzenlenen törenle sahiplerini bulan "Patent Ligi Ödülleri", Türkiye'de teknolojik gelişimi sağlamaya yönelik çalışmaların teşvik edilmesi, buluş yapmanın özendirilmesi ve patent konusunda kamudaki farkındalığın artırılmasına katkı sağlamak için veriliyor.

2005 yılı içerisinde en çok patent başvurusu yapan ve Türkiye'nin ekonomik ve teknolojik gelişmesine katkıda bulunan ilk on yerli başvuru sahipleri arasında DemirDöküm de, Patent Ligi Ödülü'nü almaya hak kazandı.

Düzenlenen törende ödülü DemirDöküm adına Genel Müdür Bülent Lütfü Kızıltan aldı. Kızıltan, DemirDöküm olarak yeni teknolojileri geliştirme ve AR-GE çalışmalarına yaptıkları yatırımlarına devam edeceklerini belirterek, Patent Ligi Ödülü'ne layık görülmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Vizyonunu "2010 yılında ısıtma sektöründe dünyanın ilk 3 şirketinden biri olmak" şeklinde belirleyen DemirDöküm, kendi teknolojisi ile ürettiği yeni ürünleri ve AR-GE çalışmaları ile farklılık yaratmaya devam edecek.