Bul

2014 Good Design Tasarım Ödülü

DemirDöküm Atron Kombi 2012 GOOD DESIGN tasarım ödülüne layık görüldü

DemirDöküm Atron Kombi 2012 GOOD DESIGN'a layık görüldü

DemirDöküm Endüstriyel Tasarım ve Ar-Ge Bölümleri tarafından yüzde % 100 Türk tasarımı ve yerli üretimiyle yaratılan Atron kombi dünyanın en prestijli endüstriyel tasarım ödülü olan GOOD DESIGN’a layık görüldü

ABD’de 62 yıldır, tasarımı estetik ve işlevsellikle bağdaştıran yenilikçi (inovatif) endüstriyel tasarımlara, ABD’nin özgün mimarlık ve tasarım müzesi Chicago Athenaeum Museum liderliğinde verilen ödüle ilk kez başvuran DemirDöküm iki ödülle birlikte döndü.

Atron kombi; tasarım, inovasyon, sürdürülebilirlik, yaratıcılık, marka, çevrecilik, insan etkileri, malzeme, teknoloji, grafik, ambalajlama ve evrensel tasarım kriterlerine göre başarılı tasarımlarıyla dikkat çekti. Ürünler, ABD’nin önde gelen tasarım profesyonelleri ve sanayi girişimcileri ile oluşturulmuş bir jüri tarafından değerlendirildi.

İlk kez 1950 yılında verilen ödülün kriterleri, ABD’de endüstriyel tasarımın bir “disiplin” olarak kurulmasına öncülük eden Charles ve Ray Eames, Russel Wright, George Nelson ve Eero Saarinen gibi başarılı mimarlar ve Modern Sanatlar Müzesi (MoMa) küratörü Edgar Kaufmann, Jr. tarafından oluşturulmuştur. Seçim kriterleri en yüksek derecede estetik, yenilikçi tasarım anlayışı, yeni teknolojiler, form, malzeme, yapı, konsept, fonksiyon, fayda, enerji verimliliği ve çevreye duyarlılıktır.