Sıkça Sorulan Sorular
DemirDöküm şofbenlerin garanti süreleri nelerdir?
DemirDöküm markalı tüm şofbenlerin garanti süresi Demirdöküm Yetkili Servisinin ücretsiz ilk çalıştırma yapmasından itibaren 3 yıldır.
Şofbenin özellikleri nedir?
Şofbenler, doğalgaz veya LPG ile çalışan, anında ve sürekli sıcak su üreten cihazlardır.
Bacalı Şofben'deki orantı kontrolü özelliği hakkında bilgi alabilir miyim?
Orantı kontrolü; farklı su debilerinde, sabit çıkış suyu sıcaklığının elde edilebilmesi özelliğidir. Belli bir güçte iken su debisinin değişken kullanılmasına rağmen çıkış suyu sıcaklığının aynı kalması, ürün ve müşteri için bir konfor oluşturmaktadır. Bu sayede ürün termostatik özellik kazanmış olur.
Bacalı şofbeni banyoya monte ettirebilir miyim, sakıncaları nelerdir?
DemirDöküm markalı bacalı şofbenlerin banyoya monte edilmesine izin verilmemektedir. Bu uygulamanın en önemli gerekçesi konutlarda bulunan mevcut bacaların büyük bir çoğunluğunun standartlara uygun olmamasıdır. DemirDöküm olarak bu mekanlarda hermetik şofben kullanımını öneririz. Şofben kategorisinde, DemirDöküm hermetik şofben, dış ortamdan bağımsız yanma odası ve özel atık gaz baca sistemi ile banyoya montaj için uygun bir üründür.
Hermetik şofbenlerde herhangi bir tehlike söz konusu mudur?
Hermetik şofbenler, bulundukları ortamdaki oksijeni kullanmadıklarından dolayı normal şofbenlere göre daha güvenilirdir. Şofbene gelen gaz bağlantılarında bir gaz kaçağı yok ise ve dışarıya çıkartılan borunun şofbenle bağlantısında bir problem bulunmuyor ise herhangi bir tehlikesi söz konusu değildir.
Hermetik şofben mi bacalı şofben mi kullanmalıyız?
Hermetik şofbenler kendi bacası ile doğrudan dış hava ile bağlı olduğundan ve yanma için dış havayı kullandığından daha güvenilir ve avantajlıdır.
Hermetik şofbenlerde sıcak su gecikmeli mi gelir?
Hermetik şofbenlerin çalışma sistemi bacalı şofbenlerden farklıdır. Su açıldığında sahip olduğu komponenetlerin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek amaçlı bir süre çalışır. Bu ön kontrol nedenli sıcak su 10-15 saniye sonra akmaya başlar. Şayet bu gecikmeyi yaşamak istemiyorsanız, mutfak evyesinin veya lavabonun altına 15 litre termosifon takılarak hemen sıcak su elde edilebilir. Termosifonun termostatını şofben sıcaklığının birkaç derece altında ayarladığınızda, şofbenden gelen sıcak su termosifonu doldurduktan sonra termosifon devre dışı kalacaktır. Böylelikle elektrik sarfiyatınız olmayacaktır.
Hermetik şofbenler sadece doğalgaz ile mi çalışır?
Hermetik şofbenler, hem tüp (lpg) hem doğalgaz ile çalışır. Hangi tür kullanımı tercih edeceğinizi yetkili servisinize bildirdiğinizde, küçük bir aparat (nozul) değişikliği sonrasında dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Hermetik şofben apartman bacasına veya havalandırmasına bağlanabilir mi?
Hermetik şofbenlerin normal apartman bacasına veya havalandırma boşluğuna bağlanması son derece tehlikelidir. Hermetik şofbenlerin orjinal bacalarının mutlak suretle dış ortama çıkması gerekir.
Özellikle duş alırken şofbenden gelen suyun sıcaklığı niçin değişir?
Şofbenden gelen suyun sıcaklığının sürekli değişmesinin sebebi suyun basıncındaki değişimdir. Şofbene gelen suyun basıncı değiştiğinde, şofbenden geçen suyun miktarı da değişeceğinden su sıcaklığı da değişecektir. Bunun için ya sabit su sıcaklığı veren Demirdöküm hermetik şofben kullanabilir ya da şofben girişine su regülatörü monte ederek suyun basıncını sabitleyebilirsiniz.
Hem banyoda hem mutfakta aynı anda batarya açık olduğunda su sıcaklığında sorun yaşanmasının nedeni nedir?
Şayet şofbeninizin kapasitesi yeterli değilse, aynı anda mutfakta ve banyoda bataryalar açıldığında istenilen su sıcaklığı elde edilemez. Ancak, 11 litre kapasiteli Demirdöküm kullanan müşterilerimizin bu şekilde bir problem yaşamaları söz konusu değildir.
Elektrik kesildiğinde hermetik şofben kullanılabilir mi?
Demirdöküm hermetik şofbenler, elektrik kesilmelerinde kendilerini korumaya alır. Elektrikler geldiğinde şofben kendiliğinden çalışmaz. Kullanıcının tekrar şofbenin ON/OFF butonuna basması gerekir.
Mutfakta sıcak su akıyor,fakat banyoda akmıyor. Nedendir?
Eğer mutfakta sıcak su akıyor fakat banyoda akmıyor ise,banyoya giden sıcak su borularınızda veya banyo bataryanızda problem vardır. Lütfen tesisatçınızı çağırınız.
Şofbenlerde Eşanjör Kalite Farkı Nedir?
Şofbenlerin eşanjörlerinde kullanılan bakır borular max.25 ppm oksijen içermelidir.Daha yüksek miktarda oksijen içeren bakır boru kullanılırsa,bakır boruların kısa sürede delinmesine sebep olur.Bu yüzden bakır boru üzerine yapılan kalay kaplama yapılabilir.Fakat bu kaplama uzun süreli olmayacaktır. Genellikle ucuz olsun diye oksijen içeren bakır boru kullanılmaktadır. Demirdöküm şofbenlerde oksijen içermeyen bakır boru kullanılmaktadır.
DemirDöküm termosifonların garanti süreleri nelerdir?
DemirDöküm markalı tüm termosifonların garanti süresi Demirdöküm Yetkili Servisinin ücretsiz ilk çalıştırma yapmasından itibaren 3 yıldır.
Termosifon özellikleri nedir?
Elektrikli termosifon bir elektrik rezistansı ile kullanım suyunu ısıtan depolu su ısıtıcısıdır.
Termosifonumun altından (emniyet ventilinden) su damlıyor, ne yapmalıyım?
Termosifonların altındaki emniyet ventili, termosifonu yüksek basıncına karşı koruyan bir mekanizmadır. Bu koruma mekanizmasından su gelmesi şebeke su basıncının veya termosifon iç basıncının yüksekliğine işaret eder ve normaldir. Birçok ilimizde ve semtimizde su dağıtım şirketleri standart şebeke basıncı sağlayamadığından evlere gelen suyun basınçları yüksektir. Bunun haricinde yine şebeke kaynaklı dengesizlikler sonucunda (gece veya gündüz tüketim farklılıkları, boru patlamaları, onarım sonrasında verilen suyun basıncındaki normalden sapmalar vs.) oluşan yüksek su basınçları vardır. Su şebeke basıncındaki bu ani ve düzensiz basınç yükselmelerinde, termosifonun çalışma değerlerinin üzerine aniden aşırı çıkılması durumunda emniyet ventili suyu tahliye etse de basıncı zarar vermeyecek seviyeye indirmeye kifayet etmeyebilir. Bu tür yüksek basınçları dengelemek ve termosifonun bu tür harici etkenlerden zarar görmesini önlemek için mutlaka su basınç düşürücüsü kullanılmalıdır. Bir de termosifon içindeki suyun aşırı ısınması sonucunda oluşan yüksek basınç vardır. Termosifon iç basıncı suyun sıcaklığına bağlı olarak düzenli olarak arttığından termosifon risk altına girmeden emniyet ventili kendini açar ve termosifon içindeki suyu tahliye ederek termosifonun zarar görmesini önler. Bu durumda da su sıcaklık ayar değeri düşürülerek suyun tahliyesi önlenebilir.
Su basınç düşürücüsünü nereden alabilir, kime taktırabilirim?
Su basınç düşürücüleri piyasada satılmaktadır. Su basınç düşürücüsünü seçerken çalışma aralığının 15 bardan düşük olmamasına dikkat edilmelidir. Yanlış seçilmiş ve ayarı düzgün yapılmamış su basınç düşürücüsü işinizi görmeyebilir. Su basınç düşürücüsü ehliyetli bir su tesisatçısı tarafından su saatinin çıkışına takılmalıdır. Yetkili Servislerimiz basınç düşürücü takmakla yükümlü değildir. Ancak eğer istenirse sadece termosifona özel bir basınç düşürücüyü bedeli karşılığı sağlayabilir ve takabilirler.
Su basıncım normal yani 4 bar civarında yine de basınç düşürücü taktırmam gerekir mi?
Su şebeke basınçlarında çeşitli nedenlerle gece ve gündüz tüketimlerindeki farklılıklar, arıza onarım çalışmalarıyla basınç değerlerinde aşırı yükselmeler olabilir. Bu tür değişimlerden termosifonunuzun, çamaşır ve bulaşık makinenizin, musluklarınızın ve kesenizin zarar görmemesi için su basınç düşürücüsü kullanmanızda yarar vardır. Evinizin tamamına kifayet edecek bir basınç düşürücü kullanılması yaklaşık %30 civarında su israfınızı da ortadan kaldıracağından yapacağınız harcamayı kısa sürede amorti edecektir.
Termosifonumdan daha etkin bir ısıtma elde etme için ne yapmalıyım?
Termosifonunuzun ideal çalışma sıcaklığı Eco Moddur. Bu özellik cihazı optimum sıcaklık seviyesinde çalıştırarak, enerji harcamanızı en ekonomik şekilde gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Ayrıca cihazınızdaki ısıtıcının bakımının düzenli olarak yapılması ve Mg anodun 2 yılda bir değiştirilmesi ısıtıcı verimini artırarak cihazınızın ömrünü uzatacaktır.
Termosifonum ilk günlere kıyasla daha az ısıtıyor, ne yapmalıyım?
Su sıcaklığı yaklaşık 60 derecenin üzerine çıktığında suyun içinde bulunan kireç çökelmeye başlar. Çaydanlıklarımızın dibinde oluşan kireçlenme bu fiziksel özelliğin sonucudur. Benzer şekilde termosifonun içindeki suyu ısıtan ve suyla temas halinde olan rezistans üzerinde zamanla bir kireç tabakası oluşur. Bu tabaka gün geçtikçe iyice kalınlaşarak rezistans ısısının suya geçmesini engelleyen bir yalıtkan görevi yapar. Bu da termosifonun performansını düşürür. Termosifonun orijinalinden kaynaklanmayan ve termosifona giren suyun içindeki kireç oranına bağlı olarak oluşan bu olumsuzluğun giderilmesi için Yetkili Servise bakım yaptırılması önerilir. Bakım sonrası enerji tüketimde belirgin bir azalma yaşanacaktır.
Termosifonumdan aldığım sudan koku geliyor, neden?
Termosifonlarımız belli kontrollerden geçirilerek toplumun kullanımına sunulmuş şehir şebeke sularına bağlanılarak kullanılmalıdır. Bunun haricindeki artezyen suları, kuyu suları, dere suları, depolarda beklemiş sular suyun kendi özelliği nedeniyle ısınınca koku verebilir. Bu durum termosifondan değil suyun kalitesizliğinden kaynaklanan bir olumsuzluktur.